Ved at støtte Rosenteatret, er du med til at skabe et frirum for de mange medlemmer, såvel som børn og voksne som er publikum til vores forestillinger. Støt og skab rammerne for et sted hvor der er plads til dem med høje ambitioner, og de som søger et fællesskab. De som aldrig har stået på en scene før, og de som har elsket rampelyset fra barnsben.

Vi er en vigtig del af det Århusianske amatørteatermiljø og vækstlag, hvor alle aldersgrupper og motiver for at deltage mødes på kryds og tværs, og har gjort det i mere end 52 år.

Der er mange indirekte måder at støtte os på

  • Køb billetter – evt. til firmaudflugt eller som gave til familie og venner.
  • Meld dig ind i teatret og giv en hånd. Vi mangler altid folk til stort og småt. Og jo flere jo bedre!
  • Del vores opslag og spred budskabet om vores forestillinger, auditions eller nogle af de andre ting vi laver.
  • Som privat person kan du blive støttemedlem af teatret. For 300 kr. kan du som medlem få informationer fra teatret om aktiviteter og blive inviteret med til særlige interne arrangementer. Medlemsskabet giver ikke ret til at stemme til vores generalforsamling. Brug mobilepay nr. 76435 og kommenter “støttemedlem”.

Bliv sponsor!

Du kan også støtte os ved at blive sponsor.

Det kan enten være på en af vores forestillinger eller aktiviteter eller på Rosenteatret generelt. Hvad enten pengene skal gå til at sørge for at forestillingen kan gennemføres med scenografi, lys og kostumer eller du støtter renovering, nykøb af materiale, medlemspleje eller noget helt andet. Som f.eks. vores store energirenoveringsprojekt.

Lyder dette som noget for dig, så kontakt os endelig på info@rosenteatret.dk

Projekt: Energioptimering for de frivillige 2023

For få år siden fyldte vores teater 50 år.
Igennem årene har vi ad flere gange fået nyt lys og lydsystem. Altid med det for øje, at blive bedre, få bedre forhold og kunne gøre flere ting på vores lille scene.

Men det har altid været nødvendigt at bruge det gamle først. Og vi har nogle gamle lamper. Som i meget gamle lamper.
De trækker et sted imellem 1000 kwh. og 2000 kwh. Og til en forestilling bruger vi mellem 10 og 25 af slagsen. Hvis du nogensinde har undret dig over hvorfor vi har så stort et klimaanlæg til vores lille sal, så varmen fra lyset en stor del af årsagen. Som skuespiller kan man ligefrem stå og svede, bare af lyset alene.

Vi har stadig disse lamper, og teknisk fejler de intet. De er faktisk rigtig gode. Altså lysmæssigt. Bortset fra at de altså koster en mindre formue at tænde for, især i 2023.

Det skal være nu!
Og da vi, som er medlemmer af teatret også mærker energikrisen, har det været naturligt at se på hvordan vi kan gøre en forandring ifht. energikrisen, også hos os. Ligesom vi alle må gøre. Vi har taget hårde hvidevare fra, som ikke bliver brugt imellem forestillinger og der hvor der ikke allerede er skiftet til sparepærer, der skifter vi.
Men hvordan skifter man fra et lyssystem til et andet på en teaterscene?

Vi har tidligere eksperimenteret med LED, med blandet resultat;
Lamperne fungerer ikke godt med vores gamle ledningsnet og i samspil med vores alt for gamle lamper.
Ofte ender det med at LED lamperne står og blinker eller faktisk har problemer med at slukke, da de gamle lamper stadig står og “trækker” strøm, når de er lukkede ned. Det er nok til at LED lamperne tror de skal være tændte.
Vores højtalere er også eksponeret for stråling fra el-kablerne til lamperne. LED bruger beskyttede ledninger med så lav styrke at stråling er nær ikke eksisterende.
Varmen fra lamperne udgør en reel brandfare, hvis en ledning, snor eller et stykke stof kommer for tæt på. LED bruger en brøkdel af strømmen og generere ingen varme.
LED kan programmeres til farveskift mm. Vores gamle lamper kan bruges med filter, som skal manuelt skiftes.
Der skal en stige til at ændre opsætningen HVER gang med de gamle lamper. Det er tidskrævende, og kan ikke gøres uden handsker grundet varmestråling. Med LED kan man kombinere med Movingheads, som kan indstilles fra pulten af. Det vil sige at en lampe kan have flere positioner, og derved skal der bruges færre lyskilder end traditionelle lamper.

Så problemet er ikke at skifte over til LED, men at resten af systemet også skal følge med. Ellers spilder vi ganske enkelt ressourcerne. Vi har derfor været ude og hente tilbud hos forskellige virksomheder som også sætter op til professionelle. Vi har fået et fint indblik i hvad mulighederne er, hvad vi som minimum skal have, og hvad ønskescenariet er.

Og med det i hånden har vi derfor valgt at gå i gang med at skaffe kapitalen til at gøre dette. For det kræver professionelle folk at udskifte og sætte op. Men derefter bliver det meget lettere at være amatør og frivillig på teatret. Og de professionelle som vi af og til får besøg af, vil nok også finde noget som er mere 2023 end 1980. Og vores publikum vil forhåbentlig oplevee bedre lyd, lys og en flok medlemmer som kan fokusere mere på at lave teater.

Hvordan kan du støtte?
Har du interesse i at støtte os, så er der flere muligheder:

Bliv støttemedlem:
Som privat person kan du blive støttemedlem af teatret. For 300 kr. kan du som medlem få informationer fra teatret om aktiviteter og blive inviteret med til særlige interne arrangementer. Medlemsskabet giver ikke ret til at stemme til vores generalforsamling. Brug mobilepay nr. 76435 og kommenter “støttemedlem”.

Bliv sponsor:
Vi modtager med kyshånd sponsorater direkte til dette projekt, ligesom vi generelt søger sponsorer og samarbejdspartnere til at støtte vores arbejde og udvikling. Kontakt os gerne på info@rosenteatret.dk og hør mere om hvordan du kan støtte op som virksomhed.