Auditions

Her på siden er der opslag vedrørende auditions og eftersøgning af backstage-folk, kreative produktionshold mm.

I løbet af året har vi imellem 8 egenproducerede forestillinger.

Til udvalgte af disse holder vi audition som bliver slået op her på siden.


 

AUDITION TIL
"Komedie i Mørket"
Af Paul Shaffer
Oversat af Leif Panduro.

Handling
Den unge kunstner, Brindsley Miller får endelig besøg af den berømte kunstsamler, Mrs. Bamberger, som skal vurdere hans kunst.
Kæresten Carol Melkett hjælper ham derfor med at gøre hjemmet mere elegant ved hjælp af "lånte" møbler fra naboen, Harold Gorringe, som ikke er hjemme. Carol har samtidig inviteret sin far, Oberst Melkett, der skal godkende Brindsley som svigersøn. Alt tegner til at blive en perfekt dag.

Men lige før det store møde, går strømmen i hele huset, Harold kommer alt for tidligt hjem,  og Brindsleys tidligere kæreste kommer forbi og så kan alt ske i mørket. Og det gør det.

Vi søger skuespillere til følgende roller:

Brindsley Miller: En ung billedhugger, sidst i 20’erne. Intelligent og tiltalende, men nervøs og usikker på sig selv.

Carol Melkett: Brindsleys forlovede. En ung, forkælet dame. Meget yndig og meget fjollet. Hendes stemme er kælen og dialekten tydeligt overklasse.

Miss Furnival: En midelaldrende pebermø. Sippet og dannet. Hendes bevægelser, gestus og mimik er den hæmmede middelklasse-pebermøs lige indtil spiritusen løser op for hende.

Oberst Melkett: Carols imposante far. Barsk og gøende, dog med pludselige anfald af rolig stemmeføring, hvilket antyder en dyb, alarmerende usikkerhed. Det er ikke kun mørket, der giver han øjne et udtryk af opspærret mistænksomhed.

Harrold Gorringe: Den homoseksuelle ejer af en antikvitetsforretning. Brindsleys nabo. Harrold kommer fra Nordengland. Hans venskaber er højest besiddende og betingede - før eller siden vil der blive forlangt betaling. Specialist i følelsesmæssig afpresning. Han bliver hysterisk når noget går ham imod eller når han bliver afvist. Han er adskillige år ældre end Brindsley.

Schuppanzigh: En midelaldrende, tysk flygtning. Buttet, kultiveret og overstrømmende. Han er en fuldstændig lykkelig mand, glad for at være i England, selv når det betyder at han er heltidsansat ved London Elektricitets Selskab.

Clea: Brindsleys tidligere elskerinde. Sidst i 20’erne. Hun ser godt ud. Hun er lidenskabelig, veloplagt og skælmsk. Hun kan ikke modstå at etablere dramatiske situationer i mørket, når chancen byder sig.

Bamberger: En ældre milionær, kunstsamler og som sådan - let genkendelig.

PRAKTISK INFO
Stykket er en genopsætning i forbindelse med foreningens  50 års jubilæum.

Instruktion af Lisbet Lautrup Knudsen.
Produktionsleder Nanna Maj Johansen.

Der øves mandage og onsdage fra kl. 19 - 22 samt enkelte weekender. Specifik øveplan udleveres til auditionen.
Der øves hver dag fra d. 18. - 27. maj
Premiere 28. maj
Spilledatoer 29., 30. maj, samt 5. 6., 12., 13., 14., 19., 20., og 21. juni.

Foreberedelse til audition
Til auditionen skal der ikke foreberedes tekst eller sang, men der forventes, at man er åben for at improvisere med instruktion sammen med Lisbeth Lautrup Knudsen.

Auditiondatoer
Lørdag den 14. Marts kl. 10 - 14
og
Søndag den 15. Marts kl. 10 og 14.

Audition foregår på Rosenteatret, Teatertorvet 1, 8000 Aarhus C.

Hvis du er interesseret i at komme til audition,
så send en mail til info@rosenteatret.dk - skriv Komedie i Mørket i emnefeltet.

Skriv gerne lidt om dig selv og om du har ønsker til tidspunkt for audition.

Med Venlig Hilsen
Nanna Maj Johansen,
Produktionsleder.

Rosenteatret søger Funny Bones!

Har du lyst til at deltage i en af festugens ældste traditioner, så er det nu du skal melde dig til Festugerevyen 2020.

Har du et glimt i øjet, sans for timing og har du en ustyrlig lyst til at få folk til at grine, så er det nu du skal frem i lyset. Vi søger glade og ambitiøse amatører. Skuespillere der vil være med til at skabe den helt perfekte revy. Et show der vender op og ned på festugen. Det hele sker i Rosenteatrets intime teaterrammer i midten af Aarhus.

Til audition skal du forberede dig på følgende

Sang • Du skal forberede en dansk sang. Du bedes sende noderne af den selvvalgte sang, hurtigst muligt, på mail revy@rosenteatret.dk. Senest en uge før audition. Sange fra Sangbog 1 – 5 vil være at fortrække. • Tag et eksemplar af noderne til med auditionen.

Monolog • Du skal forberede en tekst på max. 3 minutter. Det kan være en monolog (gerne humoristisk), en sjov historie eller længere vittigheder. Dans

Dans • Prøven er en fælles danse- og bevægelse-session. Mød op i tøj du kan bevæge dig godt i. Vi lægger generelt vægt på udtryk og personlighed, frem for teknik og erfaring.

Auditiondatoer
21., 28. og  29. marts mellem kl. 10 og 18.

TILMELDING
Frist for tilmelding til audition er onsdag den 16. marts. Du modtager herefter et mødetidspunkt per mail.
Alle møder ind ved starttidspunktet til dans og derefter kommer man ind enkeltvis til monolog og sang.

Alle over 18 år er velkomne til audition.
Tilmelding og spørgsmål sendes til revy@rosenteatret.dk

Oplys
1) Navn 2) Alder 3) Kontaktoplysninger 4) Navnet på din selvvalgte danske sang (husk at sende noder med eller senest en uge før audition 5) forbehold for audition dag(er der en af de nævnte datoer du ikke har mulighed for at deltage – du skal dog kun deltage i audition en af dagene, tidsplan kommer pr. mail) • Skriv lidt om dine erfaringer inden for evt. revy, teater, sang og dans.
Har du et specielt talent, som du mener er relevant, bedes du også skrive det. • Vedhæft et. stk. vellignende billede.

Prøveforløbet kort beskrevet: Prøver fra april. Ferie fra midt juni til august. Intens prøve forløb i august. Premiere 23. august. Spilleperiode frem til 8. sep. 2019 (Hver aften, med enkelte undtagelser)

Det med småt: For at deltage i forestillinger på Rosenteatret skal man være medlem af foreningen og betale for et medlemskab. Dette betales på første prøvedag på revyen. (Du skal dog ikke betale for at gå til audition).